#وضاحت

MEW-Media
987

برخی از رسانه ها با دنبال کردن منافع بیگانه‌ها می خواهند اعتماد عامه به حکومت را ضعیف نمایند. 
هموطنان عزیز
اخیراً رهبری اداره ملی تنظیم امور آب و تیم این اداره مطابق هدایات خاص جلالتمآب محمد اشرف غنی رئیس جمهور جمهوری اسلامی دولت افغانستان توجه خویش را روی مدیریت آب‌های کشور مبذول داشته  شب و روز تلاش می نمایند تا با مهار و مدیریت آب‌های کشور زمینه تولید برق، آبیاری زمین های زراعتی، توسعه اقتصادی، ایجاد زمینه کار برای شهروندان و... را فراهم نموده و افغانستان را به سوی خودکفایی و سرسبزی سوق دهند تا دیگر یک افغان در آخرین لحظه حیات خویش نگوید" کمی آب بیار که سوختم".
بر اساس تعهد رهبری حکومت برای مدیریت آب؛ اقدامات عملی بی سابقه ای تاکنون به انجام رسیده است. در چند سال گذشته هزاران پروژه مدیریت آب تطبیق شده و بسیاری دیگر در مراحل تحت کار و تحت پلان آینده است.
در حال حاضر صدها پروژه بزرگ، متوسط و کوچک در حال انجام است که از آن جمله 14 بند بزرگ تحت کار بوده و قرارداد اعمار 44 بند بزرگ دیگر در 23 ولایت به امضا رسیده و به زودی اقدامات عملی آن آغازمی‌گردد.
همچنان بند کمال خان به بهره‌برداری سپرده شده و کار بند شاه و عروس و بند شورابک نیز 100 فیصد تکمیل شده است که به زودی به بهره‌برداری سپرده می شود.
کار پروژه پایپ لاین پنجشیر کابل آغاز می شود، کار اعمار و بازسازی کانال های بزرگ آبیاری در ولایات مختلف کشور جریان دارد. همچنان کار روی صدها پروژه کانال، کاریز، چکدم، دیوارهای استنادی، گبیونی و تغذیه مصنوعی منابع آب از طریق جذب آب برف و باران در حال جریان است که این اقدامات در 20 سال گذشته بی سابقه بوده و در راستای مدیریت آب از آن به نام یک انقلاب بزرگ یاد می‌گردد.
# به اصل موضوع می‌آیم، اینکه بعضی از رسانه ها چه می خواهند و چرا با چشمان بسته قضاوت می کنند؟
قسمی‌که در این اواخیر اراده محکم برای مدیریت آب به میان آمده و در این بخش باور مردم به حکومت افزایش یافته زیرا حکومت توجه خویش را به مدیریت آب نسبت به مسایل دیگر بیشتر متمرکز ساخته اند که مثال خوب آن اعمار بند کمال خان بوده و با تکمیل شدن این بند منافع بعضی ها با خطر مواجه شده است.
حال در تلاش این است که در هر صورت ممکن باور مردم به اراده حکومت را تضعیف نمایند و برای دستیابی به این هدف همراه با سایر راه ها از یک تعداد رسانه های مزدور برای بدنامی حکومت استفاده  کنند.
به شمول روزنامه صبح کابل شماری از رسانه های دیگر که همیشه مسایل ضد حکومت و دولت را دامن می زنند، به همین روال چندین بار است که گزارش های ضد و نقیض را در مورد تطبیق پروژه های بزرگ مدیریت آب به دست نشر می سپارند تا اذهان عامه را مخشوش نموده و تلاش می کنند تا این باور را بدست آورند که معلومات و ارقام در این راستا همیشه غلط است.
آنها در آخرین شماره خود نوشتند که " بندهای که به بهره‌برداری رسید؛ آبی برای مردم نرساند".
آنها از بندهای سلما وکمال خان یاد کرده است که این بندها موثر نبوده و به مردم فایده نمی رساند.
در نخست خواهش ما از رسانه ها این است که آنها روی هر موضوع که می خواهند گزارش بسازند؛ مطابق قانون رسانه های همگانی با اداره ملی تنظیم امور آب به عنوان مرجع مسئول مربوطه هماهنگی نمایند تا ما ارقام دقیق را به آنها داده و طبق معلومات و ارقام دقیق گزارش آنها دقیق تر و برای مردم قابل باور شوند. ثانیاً، اگر بازهم تخلف کنند، از مقامات مربوطه می خواهیم با آنها برخورد قانونی کنند زیرا انتشار اطلاعات و داده های نادرست و مغشوش کردن اذهان عمومی جرم محسوب می شود.
# بندهای سلما و کمال خان
چند روز قبل وضاحتی را در رابطه به این موضوع با شما شریک ساختیم، باز هم در اینجا یاد آور می شویم.
در نخست باید بگوییم که (بند سلما) بند آب و تولید برق است که در حال حاضر مردم ولایت هرات از تولید برق و آب آن برای آبیاری زمین های زراعتی استفاده می کنند.
این بند ظرفیت تولید 42 میگاوات برق را دارد و همین قسم از آب آن مردم 8 ولسوالی ولایت هرات استفاده می کنند. به واسطه بند سلما زمین های زراعتی یک فصله به چندین فصله تبدیل شده است که این مسئله همیشه از نظررسانه ها و مردم دور مانده است.
کار ساختمانی بند کمال خان تکمیل شده است؛ در حال حاضر کار روی کانال های بزرگ آن جریان داشته و تا کنون 65 در صد پیش رفته است که با تکمیل شدن کانال ها پروسه آبرسانی آن آغاز و دشت های خاکی نیمروز سرسبز می گردد.
چرا آب بعضی بند ها به شمول بند کمال خان کم شده است؟
این یک بحث تخنیکی و مسلکی است اگر در اینجا اطلاعات کاملی در مورد آن ارائه دهیم خواندن آن برای شما دشوار خواهد بود به همین خاطربه صورت مختصر و واضح خواهیم گفت؛
کاهش بارندگی و تغییرات اقلیم باعث کم شدن آب گردیده و جهان را با خشکسالی روبرو کرده که در واقع یک بحران به میان آمده است.
برای شما بهتر هویداست زمانی‌که برف و باران نباشد آب از کجا می آید؟ اگر مردم در استفاده از آب کمکی نکنند بدون شک ، سطح آب زیرزمینی پایین آمده یا به کلی کاهش می یابد که در این صورت ما از نعمت بزرگ الله (آب پاک) محروم خواهیم شد.
در حال حاضر جهان با یک بحران سخت(تغییر اقلیم) مواجه است، این یک مشکل جهانی می باشد، افغانستان که از کشور های دارای اقلیم(خشک و نیمه خشک) است از این خشکسالی و تغییرات اقلیمی بیشتر تاثیر پذیر شده است.
در این صورت ما با یک خشکسالی (شدید) روبرو هستیم که تمام کشورها را دربر گرفته است و این خشکسالی ها زمانی اتفاق می‌افتد که نسبت به سال های دیگر میزان بارندگی کم ویا هیچ نباشد.
در این حالت ها حتی خیلی زیاد امکان دارد که دریاهای روان خشک و سطح آب های زیرزمینی پایین رفته و مشکلات طبیعی، اقتصادی و اجتماعی را به میان آورد.
در شرایطی که باران و برف نمی بارد یخچال ها ایجاد نمی شود، دریاچه‌ها و جهیل ها جریان نمی یابد، چگونه آسیب پذیرترین مناطق مانند حوزه عمومی دریایی هلمند می تواند کاسه های بند کمال خان و بند کجکی را پر کند و مورد استفاده مردم قرار گیرد؟
باران و برف از نعمت های الهی است که از جانب خداوند بربندگانش اعطا می گردد ما مردم قادر به این کار نیستیم، مسئولیت ما کنترل و مدیریت آب است ما در حال حاضر نسبت به قبل در این زمینه فعال تر و موفق تر هستیم، اگر مردم و رسانه ها متعهد به منافع کشور باشند و در این مدیریت دشوار و پیچیده با ما همکاری نمایند.
اطمینان می دهیم که اداره ملی تنظیم امور آب در پنج سال آینده در بخش مدیریت آب یک انقلاب بزرگ را به میان میاورد تا در آینده چنین مشکلات را نداشته باشیم 
با احترام 
اداره ملی تنظیم امور آب

آخرین اطلاعیه ها

یکشنبه ۱۴۰۳/۱/۲۶ - ۱۰:۲۵
Background image

پیام آگاهی دهی⚠🚿📢💭🚦

احتمال سرازیر شدن سیلاب و از دیاد سطح آب ...

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱/۱۴ - ۱۴:۴۴
Background image

پیام آگاهی دهی⚠🚿📢💭🚦

احتمال سرازیر شدن سیلاب و از دیاد سطح آب ...

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۹ - ۱۴:۳۸
Background image

پیام آگاهی دهی⚠🚿📢💭🚦

احتمال سرازیر شدن سیلاب و از دیاد سطح آب...

بازگشت به اطلاعیه ها

User account menu